Forfølgelsen

Forfølgelsen av Falun Gong


Torturert til døde for sitt livssyn


Da det i løpet av få år var blitt flere Falun Gong-utøvere enn medlemmer av Kommunistpartiet, ble bøkene brent offentlig og titusener av utøvere arrestert - i strid med nasjonale lover og internasjonale konvensjoner. De færreste trodde at Falun Gong ville holde ut særlig lenge, men med tro på det gode, besluttsomhet og fredelige midler informerer de i Kina og utenlands om regimets overgrep. Deres eneste krav er rett til fritt å utøve metoden. Selv etter over 15 års forfølgelse er det trolig titalls millioner utøvere i Kina.


Hjernevask og tortur benyttes regelmessig for å få utøvere til å gi opp sin praksis. Opp mot 2/3 av de som blir torturert i fengslene i Kina, er Falun Gong utøvere. [FNs spesialrapportør Manfred Novak, 2006]


Det er flere enn 3700 kjente dødsfall som følge av tortur - det virkelige tallet er høyere. Dødsfall etter tortur av Falun Gong-utøvere blir rapportert som selvmord, og slektningene får regning for oppholdet i leirene.


Det meldes fortsatt om fysisk og psykisk tortur og dødsfall som følge av tortur. Amnestys rapport 2010 bekrefter intensivering av arrestestasjoner, forsvinninger og dødsfall etter tortur i varetekt - selv om regimet tidligere har meldt at "Falun Gong på det nærmeste er utradert".


Nylig avslørte dokumenter fra Kommunistpartiet, både online og fortrolige, en ny 3-årsplan med milliarder av kroner for å transformere 75% av alle utøvere. Det er altså et fortsatt stort antall utøvere som, om nødvendig med tortur, skal tvinges til å ta avstand fra Falun Gong, og gi avkall på å være ærlig, vennlig og tolerant.


Utøvere blir hengt etter håndleddene og brent med strykejern og sigaretter (link)

Tvangsforing, en dødelig og smertefull form for tortur hvor maten i verstefall havner i lungene (link)

Kvinnelige utøvere blir sendt nakene inn i celler for å bli banket og gruppevoldtatt av kriminelle fanger (link)